Skip to main content

OLİMPİYAT MODELİ NASIL YAPILIR.



Herkesin merak ettiği Olimpiyat Modeli, En basit anlatımıyla aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

İstediğiniz boyutta örerek kenarına oya yaparak ister dikdörtgen isterseniz kare şeklinde örebilirsiniz.

Genelde etrafına 6-7 sıra  sıkiğne yapılarak büyük ve küçük parçalar halinde vitrin takımları yapılabiliyor. 

Daha kalın ipler tercih ettiğinizde şal, hırka, yelek modellerine de dönüşebiliyor.  

Part 1

Part 2

Comments

Sayfalar

Popular posts from this blog

KAĞIT İP İLE TIĞ İŞİ ÖRGÜ ÇANTA MODELLERİ

 

Yelek Örgü Modeli - Kır Çiçeği Modeli Yapımı İki Şiş Örgü

Örmesi çok kolay ve gerçekten çok şık ve zarif duran bir örgü modeli.  İster bebek örgüleri ister yetişkin örgülerinde,  atkılara berelere bu modeli uygulayabilirsiniz. Orta kalınlıkta bir ip ve 3,5 numara şiş ile örmeye başlayabilirsiniz.  Alt kısmını haroşa ile ya da istediğiniz her hangi bir lastik örgü modeli yapabilirsiniz.  Aşağıda örgü kataloğu kanalının anlatımlı videosunu izleyerek kolaylıkla örebilirsiniz.

En Güzel Yelek Modelleri - Tığ işi Örgü Yelekler

Yelek Modelleri,   

ÇİÇEKLİ YUVARLAK LİF MODELİ YAPILIŞI / KNITTED KNITTING PATTERN

Merhabalar,  Bu güzel lif modelini kim örmek istemez ki..  Örgü Köşem kanalının muhteşem anlatımıyla hemen başlayabilirsiniz. Çeyizlerin vazgeçilmez parçalarından biri olan lif modelleri çok çeşitlilik gösteriyor. Aynı Örgü tekniği ile binlerce çeşit modeller yapabilirsiniz. Çiçekli Yuvarlak lif modeli de binbir çeşitten biri.  Lif Ömek için lif ipleri almalısınız. Örenbayan Dora marka ipleri tercih edebilirsiniz.  

Güzel Farklı Bir de Örgü Çanta Modeli mi Arıyorsunuz ? Knitting Bag Models, Bag Ideas

 

Dantel denince ince ipler ve Havlu Kenarı Modelleri / Pike Kenarı & Thin Strip Detailed Knit

Yeni güzel örgü modeli çalışmaları, çok yakında nasıl yapıldığını  Buraya Tıklayarak  izleyebilirsiniz. Örgü modelinin yapımında kullanılan malzemeler;  Örenbayan maxi 10/3 bej renk Tığ No; 10 Numara - 1,10 mm Yapılışı oldukça kolay ve basit, Uzun şerit halinde istediğiniz uzunlukta yapabilirsiniz. Havlu kenarı, çarşaf kenarı, kumaş kenarı ve Pike danteli olarak örebilirsiniz. Resimden de anlaşılacağı üzere basit görünüyor, aynı sıraları tekrar ederek örebileceğiniz ve daha kalın ipler kullanırsanız perde ucu da yapabileceğiniz harika bir dantel örneği.   

Şahane bir Zara Süeter Modelinin Tığ ile Tasarımı

Evet bir zara süeter modelini tığ ile kendiniz örebilirsiniz.  Tığ işi süeter modelinde kullanılan malzemeler ; Nako Calico  2,5 numara tığ  7-8 yaş kız çocuğu için hazırlanmış bu tığ işi süeter modelini aşağıdaki videolarda Gülayca kanalı ayrıntılı bir şekilde hem örüyor hem anlatıyor.  Ayrıca yetişkinler ve çocuklar için ölçüleri de video da izleyebilirsiniz.  7-8 yaş için 300 gram ip yeterli oluyor. İpin gramajı ölçüye göre değişiklik gösteriyor. 

Zara Çanta Modelini Kendimiz Yapalım / knitting bag pattern

 Zara çanta Modeli Yapımı Tüm yaz kullanabileceğiniz çanta modeli ve yapımı. Zara modellerinin göz alıcı örneklerinden birini neden kendimiz örmeyelim.   Taban rengini tek renk yaparak, üzerine renkli iplerle şeritler örüyorsunuz. Tabandan zincir çekerek başlanıyor, 40 cm olması için 70 adet zincir yeterli. Arada 3 zincir atlayarak her zincire 3 trabzan yapılıyor. 3 trabzan yapılan dolguların sayısı 24 adet olacakbu ölçülere göre. Püf noktası çift sayı olması. Daha büyük örmek için 26-28-30 gibi büyütebilirsiniz.  Zincir üzerine 24 adet dolgu ördükten sonra, zincirin diğer tarafına da aynı şekilde 24 adet dolgu yapıyorsunuz. Daha ayrıntılı bir şekilde örgü çanta modelinin yapımını aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.  Video ; Nilüfer Keskiner

Tığ işi Runner Modelleri / HAND KNITTED DECORATION TABLE COVER

  Örgü Runner Masa Örtüleri , küçük basit kolay motiflerle, kumaşların etrafını süsleyerek, şık runner örtüler örebilirsiniz. Yemek masaları,mutfak masaları, orta sehpalar için büyük ya da küçük örtüler ile ev ortamına renk ahenk getiren modeller yapabilirsiniz. Sizler için derlediğim tığişi örgü motiflerinde hemen hemen aynı tarzda desenler kullanılmıştır. Ufak tefek değişiklikler, ilmek sayılarında çoğaltmalar ve azalatmalar ile birlikte farklı renkler de kullanarak birbirinden farklı görseller ortaya çıkmıştır.   Tığişi Örgü, yuvarlak, kare, üçgen motif örnekleri ile de aynı ürünleri elde edebilirsini. Kumaş olarak belirli bir kumaş türü kullanmanıza gerek yoktur. İpek dokuma, jüt kumaşlar, keten tarzı kumaşlar üzerine çok şık duracak örgü motifler yapabilirsiniz. Knitted Runner Table Cloths, you can knit stylish runner covers by decorating the fabrics with small simple and easy motifs. You can make models that bring color harmony to the home environment with large or small covers

Perde Modelleri Tığişi Dantel Perdeler