Skip to main content

Yuvarlak Tığ işi Örgü Modelleri / Alize Diva ile Renkli Suplalar


Çok güzele olduğunu söylemiş miydim... Evet söylemiştim galiba..🤗 Bir önceki yazımız da birinci bölüm aşamalarını paylaşmıştık. İkinci bölümde modeli bitirdik. Bu örgü modelini ölçtüğümüzde tam 29 cm çapı oluyor. 
Modelin nasıl yapıldığını izlemek için aşağıdaki bağlantılara tıklamanız yeterli...


Şimdi soruları duyar gibiyim.... Hatta bir soru soruldu, ilk bölümde; Trabzanları 3'lü yapabilir miyiz ? 
 3'lü trabzan yaparsak model, marullanır yani bollaşır ve kenar kısımları böyle düzgün durmaz. 

Bunun çözümü; daha ince bir tığla örgüyü örerseniz sonuç alabilirsiniz.
Daha büyük yapabilir miyim; Evet daha büyük yapabilirsiniz ya da daha küçük te yapabilirsiniz. Orta kısmı istediğiniz kadar büyütebilirsiniz ve sonra örgünün kenarını yapabilirsiniz. Kenarı da daha büyük yapmak isterseniz; sıra tekrarı yaparak büyütebilirsiniz. Bu örgü modelinde kenar 3 sıradan oluşuyor, son sırada da sadece sık iğne ile örüldü. Siz 3 sırayı 4 - 5 sıra yapabilirisiniz.

Büyütürken dikkat etmeniz gereken; Örgüyü örerken sürekli kontrollü olmalısınız. Gerdirmemesi ya da bollaşmaması için. Ufak tefek kendinize göre düzeltmeler yaparak devam edebilirsiniz.

Şimdi gelelim en çok sorulan soruya bu model ne olacak, hiç sevmediğim bir soru bu..... 💁    
Neden sevmediğimi sonra anlatırım......

Supla, Sunum Örtüsü, Sehpa Örtüsü, Çeyizlik dantel örgüleri, ( ince dantel ipleri ile ) Düş kapanı, Evin herhangi bir köşesine dekoratif amaçlı bir örtü, ya da sadece hobiii.... İki parça örüp çanta, bir bluz ön parçası ya da bir yelek bile düşünülebilir.... Bunlar şimdilik aklımıza gelenler. 

Sizlerin fikirlerini de merak etmiyor değilim. Yorumlara bu örgü modeli ile neler yapılabilir yazabilirsiniz... 









Did I mention that it was beautiful... Yes, I guess I did..🤗 In our previous article, we shared the stages of the first part. In the second part, we finished the model. When we measure this knitting model, it has a diameter of 29 cm.
Just click on the links below to watch how the model is made...


Now I seem to hear the questions.... In fact, a question was asked, in the first episode; Can we make 3 handrails?
  If we make 3 handrails, the model will be lettuce, that is, it will become abundant and the edges will not stand properly.

The solution to this is; If you knit with a finer crochet, you can get results.

Can I make it bigger; Yes you can make it bigger or you can make it smaller too. You can make the middle part as large as you want, and then you can make the edge of the braid. If you want to make the edge larger; You can enlarge it by repeating the row. In this knitting pattern, the edge consists of 3 rows, and the last row is knitted with only frequent needles. You can make 3 rows 4-5 rows.

What you need to pay attention to while enlarging; You should always be in control while knitting. So that it does not stretch or become loose. You can continue by making minor adjustments according to yourself.

Now let's come to the most asked question, what will this model be, this is a question that I don't like..... 💁
I'll tell you later why I don't like it.

Supla, Presentation Cover, Coffee Table Cover, Dowery lace knits, (with thin lace threads) Dreamcatcher, A decorative cover for any corner of the house, or just hobby... even a vest can be considered.... These are the ones that come to mind for now.

I don't care about your opinions either. You can write what can be done with this knitting model in the comments...



Not; Aynı örgü modeli, farklı ışıklarda ve farklı zeminde resmedildiğinden, renkte farklılık gösteriyor..


 

Comments

Sayfalar

Popular posts from this blog

KAĞIT İP İLE TIĞ İŞİ ÖRGÜ ÇANTA MODELLERİ

 

Yelek Örgü Modeli - Kır Çiçeği Modeli Yapımı İki Şiş Örgü

Örmesi çok kolay ve gerçekten çok şık ve zarif duran bir örgü modeli.  İster bebek örgüleri ister yetişkin örgülerinde,  atkılara berelere bu modeli uygulayabilirsiniz. Orta kalınlıkta bir ip ve 3,5 numara şiş ile örmeye başlayabilirsiniz.  Alt kısmını haroşa ile ya da istediğiniz her hangi bir lastik örgü modeli yapabilirsiniz.  Aşağıda örgü kataloğu kanalının anlatımlı videosunu izleyerek kolaylıkla örebilirsiniz.

En Güzel Yelek Modelleri - Tığ işi Örgü Yelekler

Yelek Modelleri,   

ÇİÇEKLİ YUVARLAK LİF MODELİ YAPILIŞI / KNITTED KNITTING PATTERN

Merhabalar,  Bu güzel lif modelini kim örmek istemez ki..  Örgü Köşem kanalının muhteşem anlatımıyla hemen başlayabilirsiniz. Çeyizlerin vazgeçilmez parçalarından biri olan lif modelleri çok çeşitlilik gösteriyor. Aynı Örgü tekniği ile binlerce çeşit modeller yapabilirsiniz. Çiçekli Yuvarlak lif modeli de binbir çeşitten biri.  Lif Ömek için lif ipleri almalısınız. Örenbayan Dora marka ipleri tercih edebilirsiniz.  

Güzel Farklı Bir de Örgü Çanta Modeli mi Arıyorsunuz ? Knitting Bag Models, Bag Ideas

 

Dantel denince ince ipler ve Havlu Kenarı Modelleri / Pike Kenarı & Thin Strip Detailed Knit

Yeni güzel örgü modeli çalışmaları, çok yakında nasıl yapıldığını  Buraya Tıklayarak  izleyebilirsiniz. Örgü modelinin yapımında kullanılan malzemeler;  Örenbayan maxi 10/3 bej renk Tığ No; 10 Numara - 1,10 mm Yapılışı oldukça kolay ve basit, Uzun şerit halinde istediğiniz uzunlukta yapabilirsiniz. Havlu kenarı, çarşaf kenarı, kumaş kenarı ve Pike danteli olarak örebilirsiniz. Resimden de anlaşılacağı üzere basit görünüyor, aynı sıraları tekrar ederek örebileceğiniz ve daha kalın ipler kullanırsanız perde ucu da yapabileceğiniz harika bir dantel örneği.   

Şahane bir Zara Süeter Modelinin Tığ ile Tasarımı

Evet bir zara süeter modelini tığ ile kendiniz örebilirsiniz.  Tığ işi süeter modelinde kullanılan malzemeler ; Nako Calico  2,5 numara tığ  7-8 yaş kız çocuğu için hazırlanmış bu tığ işi süeter modelini aşağıdaki videolarda Gülayca kanalı ayrıntılı bir şekilde hem örüyor hem anlatıyor.  Ayrıca yetişkinler ve çocuklar için ölçüleri de video da izleyebilirsiniz.  7-8 yaş için 300 gram ip yeterli oluyor. İpin gramajı ölçüye göre değişiklik gösteriyor. 

Zara Çanta Modelini Kendimiz Yapalım / knitting bag pattern

 Zara çanta Modeli Yapımı Tüm yaz kullanabileceğiniz çanta modeli ve yapımı. Zara modellerinin göz alıcı örneklerinden birini neden kendimiz örmeyelim.   Taban rengini tek renk yaparak, üzerine renkli iplerle şeritler örüyorsunuz. Tabandan zincir çekerek başlanıyor, 40 cm olması için 70 adet zincir yeterli. Arada 3 zincir atlayarak her zincire 3 trabzan yapılıyor. 3 trabzan yapılan dolguların sayısı 24 adet olacakbu ölçülere göre. Püf noktası çift sayı olması. Daha büyük örmek için 26-28-30 gibi büyütebilirsiniz.  Zincir üzerine 24 adet dolgu ördükten sonra, zincirin diğer tarafına da aynı şekilde 24 adet dolgu yapıyorsunuz. Daha ayrıntılı bir şekilde örgü çanta modelinin yapımını aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.  Video ; Nilüfer Keskiner

Perde Modelleri Tığişi Dantel Perdeler

 

Tığ işi Runner Modelleri / HAND KNITTED DECORATION TABLE COVER

  Örgü Runner Masa Örtüleri , küçük basit kolay motiflerle, kumaşların etrafını süsleyerek, şık runner örtüler örebilirsiniz. Yemek masaları,mutfak masaları, orta sehpalar için büyük ya da küçük örtüler ile ev ortamına renk ahenk getiren modeller yapabilirsiniz. Sizler için derlediğim tığişi örgü motiflerinde hemen hemen aynı tarzda desenler kullanılmıştır. Ufak tefek değişiklikler, ilmek sayılarında çoğaltmalar ve azalatmalar ile birlikte farklı renkler de kullanarak birbirinden farklı görseller ortaya çıkmıştır.   Tığişi Örgü, yuvarlak, kare, üçgen motif örnekleri ile de aynı ürünleri elde edebilirsini. Kumaş olarak belirli bir kumaş türü kullanmanıza gerek yoktur. İpek dokuma, jüt kumaşlar, keten tarzı kumaşlar üzerine çok şık duracak örgü motifler yapabilirsiniz. Knitted Runner Table Cloths, you can knit stylish runner covers by decorating the fabrics with small simple and easy motifs. You can make models that bring color harmony to the home environment with large or small covers